Saturday, August 6, 2011

Corporation Bank PO Solved Question Paper 2010


                               QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (Q.1-5): What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

1. 1/2 of 3842 + 15 % of ? = 2449

1) 3520    

2) 3250    

3) 3350

4) 3540    

5) None of these

Ans: (1)

2. (833.25 – 384.45) ÷ 24 = ?

1) 1.87                  

2) 20.1    

3) 2.01

4) 18.7                  

5) None of these

Ans: (4)

3. 350% of ? ÷ 50 + 248= 591

1) 4900    

2) 4890    

3) 4850

4) 4950    

5) None of these

Ans: (1)

4. 7960 + 2956 - 8050 + 4028 = ?

1) 6984    

2) 6884    

3) 6894

4) 6954    

5) None of these

Ans: (3)

5. 25 × 3.25 + 50.4 ÷ 24 =?

1) 84.50    

2) 83.35    

3) 83.53

4) 82.45    

5) None ofthese

Ans: (2)

Direction (Q.6-10): What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

6. 15     25     40     65   ?     195

1) 115    

2) 90    

3) 105

4) 120    

5) None of these

Ans: (5)

7. 120     320     ?     2070          5195        13007.5

1) 800    

2) 920    

3) 850

4) 900     

5) None of these

Ans: (5)

8. 620     632     608     644     596   ?

1) 536    

2) 556    

3) 656

4) 646    

5) None of these

Ans: (3)

9. 325      314       288      247     191  ?

1) 126            

2) 116        

3) 130

4) 120            

5) None of these

Ans: (4)

10. 45     46     70     141   ?   1061.5

1) 353    

2) 353.5    

3) 352.5

4) 352    

5) None of these

Ans: (2)

11. Sonika invested an amount of Rs 5800 for 2 years. At what rate of compound interest will she get an amount of Rs 594.50 at the end of two years?

1) 5 pcpa     

2) 4 pcpa     

3) 6 pcpa

4) 8 pcpa     

5) None of these

Ans: (1)

12. If the numerator of a fraction is increased by 150% and the denominator of the fraction is increased by 350%, the resultant fraction is  25/51 . What is the original fraction?

1) 11/17             

2) 11/15             

3) 15/17   

4) 13/15             

5) None of these

Ans: (3)           

13. In how many different ways can the letters of the word 'BANKING' be arranged?

1) 5040    

2) 2540                

3) 5080

4) 2520    

5) None of these

Ans: (4)

14. Meenal purchased a car for Rs 2, 50, 000 and sold it for Rs 3, 48, 000. What is the per cent profit she made on the car?

1) 40    

2) 39.2    

3) 38.4

4) 38    

5) None of these

Ans: (2)

15. There are some parrots and some tigers in a forest. If the total number of animal heads in the forest is 858 and the total number of animal legs is 1,846, what is the number of parrots in the forest?

1) 845          

2) 833

3) 800          

4) Cannot be determined              

5) None of these

Ans: (5)

Directions (Q.16-20): Study the following table carefully and answer the questions given below it.

Cities  Shows (Number in hundreds)
Dance Music Drama Stand-up Comedy Mimicry
M 15 21 24 0.8 0.9
N 12.4 13 26 2 0.5
O 5.7 8 12 0.3 0.2
P 11.3 6 18 1 1.5
Q 17 12.4 11 3 0.4
R 14 10.5 9.8 0.7 0.1
16. The mimicry shows held in city M are what per cent of the drama shows held in city O?

1) 7    

2) 8.5    

3) 6.5

4) 8    

5) None of these

Ans: (5)
17. What is the average number of entertainment shows held in city P?

1) 756    

2) 678    

3) 786

4) 698    

5) None of these

Ans: (1)

18. If the number of music shows in city N and Q is increased by 5%, what will be the total number of music shows in both the cities together?

1) 2,602    

2) 2,667    

3) 2,540

4) 2,605    

5) None of these

Ans: (2)

19. What is the ratio of the number of dance shows held in city N to the number of drama shows held in city R?

1) 49 : 62

2) 49 : 51

3) 62 : 45

4) 62 : 49

5) None of these

Ans: (4)

20. What is the total number of stand-up comedy shows held in all the cities together?

1) 820    

2) 740    

3) 780

4) 810    

5) None of these

Ans: (3)

21. By how much is 3/4 of 968 less than 7/8 of 1008?

1) 154    

2) 146    

3) 165

4) 158    

5) None of these

Ans: (5)

22. There are two numbers such that the sum of twice the first number and twice the second number is 100 and the sum of thrice the first number and twice the second number is 120. Which is the larger number?

1) 32    

2) 12    

3) 14

4) 35    

5) None of these

Ans: (1)

23. When-all the students in a school are made to stand in rows of 54, 30 such rows are formed. If the students are made to stand in rows of 45, how many such rows will be formed?

1) 25    

2) 42

3) 36

4) 32

5) None of these

Ans: (3)

24. The ratio of the present ages of Anju and Sandhya is 13: 17. Four years ago the ratio of their ages was 11: 15. What will be the ratio of their ages six years hence?

1) 3 : 4    

2) 7 : 8    

3) 5 : 4 

4) 6 : 5    

5) None of these

Ans: (5)

25. The average age of 80 boys in a class is 15. The average age of a group of 15 boys in the class is 16 and the average age of another 25 boys in the class is 14. What is the average age of the remaining boys in the class?

1) 15.25    

2) 14    

3) 14.75

4) Cannot be determined     

5) None of these

Ans: (1)

Directions (Q.26-30): Study the following graph and table carefully and answer the questions given below them.



Total Number of Men, Women and Children in the state over the years


Years Men Women Children
2004 54,000 38,000 15,000
2005 75,000 64,000 21,000
2006 63,000 60,000 12,000
2007 66,000 54,000 16,000
2008 70,000 68,000 20,000
2009 78,000 75,000 45,000


26. What was the approximate average of obese men, obese women and obese children in 2007?

1) 12,683    

2) 12,795    

3) 12,867

4) 12,843    

5) 12,787

Ans: (3)

27. The number of obese men in the year 2009 was what per cent of the men not suffering from obesity in the same year?

1) 55    

2) 60    

3) 50.5

4) 65.5    

5) None of these

Ans: (2)

28. What was the ratio of the obese women in the year 2006 to the obese men in the year 2008?

1) 6:7                

2) 21:65    

3)15:73

4) 48: 77         

5) None of these

Ans: (4)

29. What is the difference between the number of obese women and obese children together in the year 2006 and the number of obese men in the same year?

1) 5,475    

2) 5,745    

3) 4,530

4) 31,650    

5) None of these

Ans: (1)

30. What was the total number of children not suffering from obesity in the year 2004 and 2005 together?

1) 4,350    

2) 31,560    

3) 4,530

4) 31,650    

5) None of these

Ans: (4)

Directions (Q.31-35): Study the following information carefully and answer the questions given below it.

Out of the 15,000 candidates eligible for an Officer's post in a Public Sector Bank, 450 candidates have prior experience of working in Public Sector Banks in rural areas only. 25% of the total number of candidates have prior experience of , working in Pub lie Sector Banks in urban areas only. 12% of the total number of candidates have prior experience of working in Private Sector Banks in urban areas only. 2% of the total number of candidates have prior experience of working in Private Sector banks in rural areas only. 3,600 candidates have worked in both Public and Private Sector Banks in urban areas only. 600 candidates have. worked in both Public and Private Sector Banks in rural areas only. The remaining candidates have no prior experience of working in the Banking industry.

31. How many candidates have prior experience of working in rural areas (both Public Sector and Private Sector Banks together)?    

1) 4,350    

2) 4,950

3) 4,800    

4) 4,900

5) 4,850

Ans: (2)

32. How rnany candidates have prior experience of working in Public Sector Banks (Urban and Rural areas together)?

1) 12,450    

2) 8,400

3) 10,050    

4) 10,650

5) None of these

Ans: (4)

33. What is the ratio of the candidates who have a prior experience of working in Public Sector Banks in rural areas only to the candidates who have a prior experience of working in Private Sector Banks in rural areas only?

1) 4 : 3    

2) 3 : 2    

3) 2 : 3

4) 3 : 4    

5) None of these

Ans: (2)

34. What is the total number of candidates who have worked in Private Sector Banks in urban areas?

1) 1,800    

2) 2,250

3) 4,050    

4) 3,600

5) None of these

Ans: (3)

35. The-candidates who have no prior experience of working in the banking industry are what per cent of the candidates who have worked in Public Sector Banks in both urban and rural areas together?

1) 60.5    

2) 63.5

3) 62    

4) 64

5) None of these

Ans: (5)

Directions (Q.36-40): Study the following table carefully and answer the questions given below it. Percentage of Marks Obtained by Various Students in Various Subjects in an Examination 
Student Marks
English (out of 100) Hindi (out of 100) Science (out of 150) History (out of 60) Math (out of 150) Geography (out of 40)
A 68 75 82 60 96 55
B 88 73 85 65 88 65
C 75 56 72 75 75 80
D 70 66 80 80 72 62
E 72 60 68 74 68 75
F 85 70 90 70 74 70
36. What is the approximate overall percentage obtained by C in the examination?

1) 78

2) 69

3) 75                 

4) 71

5) 65

Ans: (4)

37. What is the difference in the marks obtained by B in English and Maths together and the marks obtained by F in the same subjects?

1) 24                 

2) 17

3) 15                 

4) 28

5) None of these

Ans: (1)

38. The marks obtained by E in Geography is what per cent of the marks of the marks obtained by E in Hindi?

1) 45                 

2) 55

3) 50                 

4) 60

5) None of these

Ans: (3)

39. What is the overall percentage of marks obtained by D in History and Geography together?

1) 73.40    

2) 72.80

3) 70.50    

4) 68.80 

5) None of these

Ans: (2)

40. What is the average marks obtained by all the students together in Science?

1) 77.16            

2) 120.50          

3) 118               

4) 121                 

5) None of these

Ans: (5)

Directions (Q.41-45): Study the following Graph carefully and answer the questions given below: 



41. The number of males in University Q is what per cent of the total number of students (males & females together) in University S?

1) 68    

2) 62    

3) 66

4) 64    

5) None of these

Ans: (4)

42. If the total number of males in University T increases by 50%. what would be the total number of students (males & females together) in that University?

1)75,26,000    

2)7,62,50,000    

3)76,25,000

4)7,52,60,000    

5) None of these

Ans: (3)

43. What is the ratio of the number of females from University P and Q together to the number of males in the University Rand T together?

1) 27:32    

2) 27:28    

3) 25:28

4) 28: 27    

5) None of these

Ans: (2)

44. What is the average number of females in all the universities together?

1) 33,00,000    

2) 3,50,000

3) 3,20,000

4) 32,00,000    

5) None of these

Ans: (1)

45. What is the total number of students (males & females together) in University P and R together?

1) 13,00,000    

2) 13,50,000    

3) 14,00,000

4) 1,45,00,000    

5) None of these

Ans: (5)

Directions (Q.46-50): What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following questions?

46. (√339 × 25) ÷ 30 =?

1) 12              

2) 15              

3) 24

4) 21              

5) 9

Ans: (2)

47. (638 + 9709 – 216) ÷ 26 =?

1) 275             

2) 365             

3) 420

4) 300              

5) 390 

Ans: (5)

48. 3/5×1125/1228×7= ?

1) 7                

2) 12             

3) 9

4) 4                

5) 15     

Ans: (4)

49. 57% of 394 - 2.5% of 996 =?

1) 215    

2) 175    

3) 200

4) 180    

5) 205

Ans: (3)

50. 96.996 × 9.669 + 0.96 =?

1) 860    

2) 870    

3)1020

4) 940    

5)1100

Ans: (4)